Kichadis ile Fasts
Kikhadisli Fastsler,
Panchakarma denilen Ayurveda terapisinde toksinleri yok etmek ve bedenimizi ve
zihnimizi dengelemek için kullanılır.
Kichadis basmati pirinci,
mung mercimek, Seo hizmeti ve sebze ile yapılan basit
tarifler vardır. Tüm doshaslar için dengeliyorlar ve bizim beğenimize
yaratabileceğimiz birçok farklı çeşit var. Kolay sindirilebilirliği ve
asimilasyonu için panchakarma sırasında kullanılan ana yemlerdir.
Pançakarma
Panchakarma, 5 eylem
demektir. Vücudun ve aklın toksinleri ortadan kaldırmasına ve daha iyi
hissetmesine yardımcı olacak eylemlerdir.
Masaj uçucu yağlar, buhar
banyoları, yoga ve meditasyon ve kichadis ile oruç bitki çayları, burun
temizliği, yapılan lavman lavman ile tatlandırılmış sıcak yağlar oluşur. Tüm
bunlar, anayasaya, sindirim kapasitesine ve yaşa göre, uzman bir ayurveda
doktor tarafından reçete edilir ve kişiselleştirilir.
Çok hoş ve dinlendirici bir
deneyim olabilir, ama vücut çok sevdiğinde (biriken toksinler), hoş olmayan
olabilir. Sonuçta, bu hayatta hiçbir şey bedava değildir.
Kichadis ile Fasts
Kichadis ile oruç yapmak
için, tarifi pişirmek ve aynı gün yemek tavsiye edilir. En iyi sonuç için,
ertesi gün kalan yemeklerden kaçının.
Nedeniyle kichadis düşük
kalori içeriğine, maksimum besin değeri mevcut en yüksek kalitede organik
gıdaları tercih tavsiye edilir.
Bunlar, terapötik oruçları
yapmak için kichadileri pişirmek için kullanılan bazı türler ve içerikler ve
nitelikleridir:
sarımsak Sıcak kalitede. Kalp, akciğerler ve
kaslar için iyi tonik. Gazların oluşumunu engeller. Afrodizyak.
şeytantersi Vata için yatıştırıcı. Asimilasyonda yardım.
Güçlü carminative.
safran Canlandırıcı ve tonlama, sindirim ve tridoshic (tüm anayasaları
dengeler).
tarçın Sıcak ve tatlı kalitede. Digestif.
kakule Sakin ve sindirimi uyarır.
tırnak Oldukça sıcak kalitede. Digestif.
kimyon Sindirim ve karminatif. Tüm dozları dengeleyin.
zerdeçal Bu tridoshic ve sindirim proteinleri
yardımcı olur.
boyotu Sıcak, sindirim ve tonlama kalitesinin uzun vadede kilo
vermesine yardımcı olur.
rezene Ferahlatıcı ve tatlı kalitede. Sindirim ve mide için tonlama.
zencefil Sıcak kalite, güçlü sindirim sistemi uyarıcısı.
kombu Geleneksel Ayurveda değil. Ağır metalleri ortadan
kaldırmaya yardımcı olur ve çok fazla mineral gider.
defne Sıcak kalitede. Digestif.
Neem (köri yaprağı) Canlandırıcı, acı. Toksinleri ortadan
kaldırmaya yardımcı olur.
Karabiber Sıcak kalitede. Sindirim ve karminatif.
Kişniş tohumları Soğuk ve yatıştırıcı kalitede. Sindirim ve
karminatif.
Siyah hardal tohumu Belirgin ısıtma etkisi ile sindirim.
Neden hızlı?
Çok farkında olmalısınız ve
oruç sürecinin ne olduğunu ve uzun süre katı gıdadan mahrum kalmanın
sonuçlarını tam olarak anlamak zorundasınız.
Oruç ve hipokalorik diyetler
sağlığımız için daha az şey olduğunu gösterir.
Yakın ve bilinen
dinlerimizden bazıları oruç formları uyguluyor. Daniel gibi İslam'da Hem
Ramazan oruç Hıristiyanlıkta veya diyet Kurumsal
Seo ve dualar belirtilen
dönemlerde Allah'a yaklaşmak için 10 ila 40 gün (vegan tipi) oruçlar dahil Rum
Ortodoks Hıristiyanların ait. Birçok çalışmada, bu dönemlerde uygulayıcıların
bazı kilolarını kaybettikleri ve kolesterol seviyelerini düşürdüğü görülmüştür.
Belki bazıları seçtikleri ilahi ışığı bile görebilirler.
Alçakgönüllülük deneyimimde,
hızlı olduğumuzda, duyularımız keskinleşir, biz daha çok varız, bazen iç huzur
ve dinginlik hissederiz ve bir şekilde gerçeği daha net algılarız. Her biri
farklı bir şekilde yaşar ve bu konuda burada neyin konuşulduğunu bilmek
deneyimlenmelidir.
Roma Üniversitesi'nde oruç
tutmanın mistik kullanımları dışında, bilim 1870 ve 1890 arasında oruç tutmaya
ilgi göstermeye başlamıştır. Daha sonra birçok çalışma kemoterapi öncesi ve
sonrasında oruç tutmanın biraz azaldığını göstermiştir. yan etkileri Ayrıca çok
fazla araştırma yapılmış ve kalorik redüksiyon ve hipokalorik diyetlerin,
tümörlerin ve habis hücrelerin oluşumunu ve gelişimini azalttığını ve
önlediğini göstermiştir.
Sonuçta, oruç ile vücuda
sindirim sistemine bir mola verme ve gereksiz toksinleri atma imkanı veriyoruz.
Daha iyi sonuçlar elde etmek
için, çok sessiz ve rahat ortamlarda oruç yapmak daha iyidir. Doğaya yakın
olmak
Yani, birçok çeşit oruç
vardır ve her biri ona en uygun olanı bulabilir, kichadis ile oruç başka bir
alternatiftir.
Oruç kontrendikasyonlar
Oruç herkes için uygun
değildir. Aşağıdaki durumlarda kaçınmanız gerekir:
18 yaşın altındaki çocuklar
ve ergenler (çünkü hala büyüyorlar).
Hamile veya emziren kadınlar.
İnsüline bağımlı diyabetikler
(tip 1 diyabet).
Karaciğer bozuklukları olan
insanlar (siroz).
Böbrek bozuklukları olan
insanlar
İleri kan alkolü durumunda.
Hipertiroidizm veya tiroid
bezinde değişiklikler olan kişiler.
Gelişmiş AIDS vakalarında.
Tüberküloz.
Metastaz halindeki kanserler.
Alzheimer.
Arteriosklerozdan kaynaklanan
beyin dejenerasyonu.
Şiddetli kalp hastalıkları
Yetersiz beslenme ve akut
aneminin neden olduğu zayıflık durumlarında.
Bipolarite, akut depresyon,
şizofreni ve bulimia vakalarında.
Herhangi bir şüpheniz varsa,
bir hızlı başlamadan önce, her zaman aile doktorunuza danışın.
Trichodoic kichadi tarifi
(Bu tarif Usha Lad ve Dr
Vasant Lad "kendini iyileşmesi için Ayurveda pişirme" kitaptan).
Bu tarif tüm anayasalar için
dengeleniyor.
4 ila 5 kişi için (toplamda
1036 kalori):
200 g basmati pirinci (242
cal).
200 g sarı mung (340 cal).
İyice yıkayın ve daha iyi
sindirilebilirlik için yarım saat bekletin.
Soyulmuş ve ince doğranmış
zencefil 1 çorba kaşığı.
2 yemek kaşığı rendelenmiş
hindistan cevizi (67 cal).
1 avuç taze kişniş yaprağı.
½ su bardağı (112.50 mi).
Bu malzemeleri ince bir macun
elde edilene kadar bir karıştırıcı veya termomiks ile öğütün. Kitabı.
3 çorba kaşığı ghee (43 g)
(387 cal).
1 tarçın çubuğu
Yeşil kakule 5 bakla.
5 bütün karanfil.
Karabiber 10 tane
3 defne yaprağı.
Orta ateşte bir tavada,
ghee'yi birkaç saniyeliğine baharatlarla soteleyin. Sonra daha önce ezdiğimiz
malzemeleri ekleyin.
Tur zerdeçal çay kaşığı.
¼ çay kaşığı tuz.
1350 ml su.
Ardından, zerdeçal ve tuz
ekleyin. Tüm malzemeler iyice karışana kadar kısaca soteleyin.
Sarı mung, pirinç ve su
ekleyin. Kaynamaya başladığında, 5 dakika boyunca orta ateşte pişirin ve daha
sonra pirinç ve mung pişene kadar 25-30 dakika pişirin.
Bu basit tarife göre, sebzeyi
daha çeşitli hale getirmek için tadına ekleyebilirsiniz ve hazırlığın
sadeliğinden dolayı, Seo
uzmanı yapacağımızı
bilmediğimizde veya biraz rahatlığa ihtiyacımız olduğunda veya Noel
tatillerinin yapılması.
Keyfini çıkarın ve basit
şeylerin tadını çıkarın!
Yorumlar
Yorum Gönder