Kichadis ile Fasts



Kikhadisli Fastsler, Panchakarma denilen Ayurveda terapisinde toksinleri yok etmek ve bedenimizi ve zihnimizi dengelemek için kullanılır.
Kichadis basmati pirinci, mung mercimek, Seo hizmeti  ve sebze ile yapılan basit tarifler vardır. Tüm doshaslar için dengeliyorlar ve bizim beğenimize yaratabileceğimiz birçok farklı çeşit var. Kolay sindirilebilirliği ve asimilasyonu için panchakarma sırasında kullanılan ana yemlerdir.

Pançakarma
Panchakarma, 5 eylem demektir. Vücudun ve aklın toksinleri ortadan kaldırmasına ve daha iyi hissetmesine yardımcı olacak eylemlerdir.



Masaj uçucu yağlar, buhar banyoları, yoga ve meditasyon ve kichadis ile oruç bitki çayları, burun temizliği, yapılan lavman lavman ile tatlandırılmış sıcak yağlar oluşur. Tüm bunlar, anayasaya, sindirim kapasitesine ve yaşa göre, uzman bir ayurveda doktor tarafından reçete edilir ve kişiselleştirilir.

Çok hoş ve dinlendirici bir deneyim olabilir, ama vücut çok sevdiğinde (biriken toksinler), hoş olmayan olabilir. Sonuçta, bu hayatta hiçbir şey bedava değildir.

Kichadis ile Fasts
Kichadis ile oruç yapmak için, tarifi pişirmek ve aynı gün yemek tavsiye edilir. En iyi sonuç için, ertesi gün kalan yemeklerden kaçının.

Nedeniyle kichadis düşük kalori içeriğine, maksimum besin değeri mevcut en yüksek kalitede organik gıdaları tercih tavsiye edilir.

Bunlar, terapötik oruçları yapmak için kichadileri pişirmek için kullanılan bazı türler ve içerikler ve nitelikleridir:

sarımsak       Sıcak kalitede. Kalp, akciğerler ve kaslar için iyi tonik. Gazların oluşumunu engeller. Afrodizyak.
şeytantersi   Vata için yatıştırıcı. Asimilasyonda yardım. Güçlü carminative.
safran Canlandırıcı ve tonlama, sindirim ve tridoshic (tüm anayasaları dengeler).
tarçın  Sıcak ve tatlı kalitede. Digestif.
kakule Sakin ve sindirimi uyarır.
tırnak Oldukça sıcak kalitede. Digestif.
kimyon         Sindirim ve karminatif. Tüm dozları dengeleyin.
zerdeçal       Bu tridoshic ve sindirim proteinleri yardımcı olur.
boyotu          Sıcak, sindirim ve tonlama kalitesinin uzun vadede kilo vermesine yardımcı olur.
rezene Ferahlatıcı ve tatlı kalitede. Sindirim ve mide için tonlama.
zencefil         Sıcak kalite, güçlü sindirim sistemi uyarıcısı.
kombu          Geleneksel Ayurveda değil. Ağır metalleri ortadan kaldırmaya yardımcı olur ve çok fazla mineral gider.
defne  Sıcak kalitede. Digestif.
Neem (köri yaprağı) Canlandırıcı, acı. Toksinleri ortadan kaldırmaya yardımcı olur.
Karabiber     Sıcak kalitede. Sindirim ve karminatif.
Kişniş tohumları      Soğuk ve yatıştırıcı kalitede. Sindirim ve karminatif.
Siyah hardal tohumu         Belirgin ısıtma etkisi ile sindirim.
Neden hızlı?
Çok farkında olmalısınız ve oruç sürecinin ne olduğunu ve uzun süre katı gıdadan mahrum kalmanın sonuçlarını tam olarak anlamak zorundasınız.

Oruç ve hipokalorik diyetler sağlığımız için daha az şey olduğunu gösterir.

Yakın ve bilinen dinlerimizden bazıları oruç formları uyguluyor. Daniel gibi İslam'da Hem Ramazan oruç Hıristiyanlıkta veya diyet Kurumsal Seo   ve dualar belirtilen dönemlerde Allah'a yaklaşmak için 10 ila 40 gün (vegan tipi) oruçlar dahil Rum Ortodoks Hıristiyanların ait. Birçok çalışmada, bu dönemlerde uygulayıcıların bazı kilolarını kaybettikleri ve kolesterol seviyelerini düşürdüğü görülmüştür. Belki bazıları seçtikleri ilahi ışığı bile görebilirler.

Alçakgönüllülük deneyimimde, hızlı olduğumuzda, duyularımız keskinleşir, biz daha çok varız, bazen iç huzur ve dinginlik hissederiz ve bir şekilde gerçeği daha net algılarız. Her biri farklı bir şekilde yaşar ve bu konuda burada neyin konuşulduğunu bilmek deneyimlenmelidir.

Roma Üniversitesi'nde oruç tutmanın mistik kullanımları dışında, bilim 1870 ve 1890 arasında oruç tutmaya ilgi göstermeye başlamıştır. Daha sonra birçok çalışma kemoterapi öncesi ve sonrasında oruç tutmanın biraz azaldığını göstermiştir. yan etkileri Ayrıca çok fazla araştırma yapılmış ve kalorik redüksiyon ve hipokalorik diyetlerin, tümörlerin ve habis hücrelerin oluşumunu ve gelişimini azalttığını ve önlediğini göstermiştir.

Sonuçta, oruç ile vücuda sindirim sistemine bir mola verme ve gereksiz toksinleri atma imkanı veriyoruz.

Daha iyi sonuçlar elde etmek için, çok sessiz ve rahat ortamlarda oruç yapmak daha iyidir. Doğaya yakın olmak

Yani, birçok çeşit oruç vardır ve her biri ona en uygun olanı bulabilir, kichadis ile oruç başka bir alternatiftir.

Oruç kontrendikasyonlar
Oruç herkes için uygun değildir. Aşağıdaki durumlarda kaçınmanız gerekir:

18 yaşın altındaki çocuklar ve ergenler (çünkü hala büyüyorlar).
Hamile veya emziren kadınlar.
İnsüline bağımlı diyabetikler (tip 1 diyabet).
Karaciğer bozuklukları olan insanlar (siroz).
Böbrek bozuklukları olan insanlar
İleri kan alkolü durumunda.
Hipertiroidizm veya tiroid bezinde değişiklikler olan kişiler.
Gelişmiş AIDS vakalarında.
Tüberküloz.
Metastaz halindeki kanserler.
Alzheimer.
Arteriosklerozdan kaynaklanan beyin dejenerasyonu.
Şiddetli kalp hastalıkları
Yetersiz beslenme ve akut aneminin neden olduğu zayıflık durumlarında.
Bipolarite, akut depresyon, şizofreni ve bulimia vakalarında.
Herhangi bir şüpheniz varsa, bir hızlı başlamadan önce, her zaman aile doktorunuza danışın.

Trichodoic kichadi tarifi
(Bu tarif Usha Lad ve Dr Vasant Lad "kendini iyileşmesi için Ayurveda pişirme" kitaptan).
Bu tarif tüm anayasalar için dengeleniyor.

4 ila 5 kişi için (toplamda 1036 kalori):

200 g basmati pirinci (242 cal).
200 g sarı mung (340 cal).
İyice yıkayın ve daha iyi sindirilebilirlik için yarım saat bekletin.

Soyulmuş ve ince doğranmış zencefil 1 çorba kaşığı.
2 yemek kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi (67 cal).
1 avuç taze kişniş yaprağı.
½ su bardağı (112.50 mi).
Bu malzemeleri ince bir macun elde edilene kadar bir karıştırıcı veya termomiks ile öğütün. Kitabı.

3 çorba kaşığı ghee (43 g) (387 cal).
1 tarçın çubuğu
Yeşil kakule 5 bakla.
5 bütün karanfil.
Karabiber 10 tane
3 defne yaprağı.
Orta ateşte bir tavada, ghee'yi birkaç saniyeliğine baharatlarla soteleyin. Sonra daha önce ezdiğimiz malzemeleri ekleyin.

Tur zerdeçal çay kaşığı.
¼ çay kaşığı tuz.
1350 ml su.
Ardından, zerdeçal ve tuz ekleyin. Tüm malzemeler iyice karışana kadar kısaca soteleyin.

Sarı mung, pirinç ve su ekleyin. Kaynamaya başladığında, 5 dakika boyunca orta ateşte pişirin ve daha sonra pirinç ve mung pişene kadar 25-30 dakika pişirin.

Bu basit tarife göre, sebzeyi daha çeşitli hale getirmek için tadına ekleyebilirsiniz ve hazırlığın sadeliğinden dolayı, Seo uzmanı  yapacağımızı bilmediğimizde veya biraz rahatlığa ihtiyacımız olduğunda veya Noel tatillerinin yapılması.

Keyfini çıkarın ve basit şeylerin tadını çıkarın!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

B Hücresi nedir?

Kibar bir çocuğu nasıl yetiştirebilirim?

Kewpie Bebekleri nelerdir?