Dökme demir tencere ve tava ile pişirmenin faydaları ve riskleri
Demir kaplar ve tavalar,
antik çağlardan beri mutfaklarda kullanılmaktadır ve yemekler ve baklagiller
gibi yavaş pişirilmiş yemeklerin hazırlanması için idealdir.
Dökme demir tencere ve tava
ile Seo hizmeti faydaları ve riskleri
1 dökme demir tencere ve
tavalar kullanmanın avantajları
2 Demir tencere ve tava
kullanmanın dezavantajları ve riskleri
Dökme demir tencere ve tava
temizliği ve bakımı için 3 İpuçları
Dökme demir tencere ve tava
kullanımı avantajları
Demir tencere ve tavalar
mutfakta mükemmel bir seçenektir, çünkü çok yavaş bir şekilde ısınmaya rağmen,
ısı yüzey boyunca eşit olarak dağıtılır ve bu kalite mutfak ve mutfak düzeyinde
çok takdir edilir.
Üstelik demir ısıyı çok iyi
tutar, böylece tenceremizi ya da tavalarımızı ısıttıktan sonra uzun süre sıcak
kalır.
Diğer bir önemli avantaj ise,
demirin mutfak plakalarında kullanmak için mükemmel bir malzeme olması ve iyi
bakımın ardından demir kapların uzun süre dayanmasıdır.
Demir tencere ve tavaları
kullanmanın dezavantajları ve riskleri
Daha önce bahsettiğim bir
dezavantaj, demir tencerelerin ve tavaların ısınması için zaman almasıdır. Bu Kurumsal Seo
, pişirmek için çok az zamanımız varsa, diğer mutfak
gereçlerinin kullanılması tercih edilir.
Diğer bir dezavantaj, demirin
çok ağır bir malzeme olması ve yaşlı insanlar için kullanılmasının ya da yeterli
güçten yoksun olmasının rahatsız olmasıdır.
Demir parçacıklarının tavadan
gıdaya göçüne gelince, endişelenecek bir sebep yok gibi görünüyor.
Parçacıkların göçü ( çalışma ) vardır, ancak bu tip mutfak eşyaları
kullanıldığında yutulan miktarlar, vakaların çoğunda endişe verici
görünmemektedir. Aslında, çok sayıda çalışma, yüksek oranda anemi bulunan (
çalışma , gözden geçirme ) azgelişmiş ülkelerde demir tencere ve tava
kullanmanın yararlarını göstermiştir .
Ancak, bu tip mutfak
aletlerinin kullanımı nedeniyle önerilen demir miktarını aşma riski vardır, bu
nedenle, alüminyum, kalay ve bakır kaplarda olduğu gibi , asidik gıdalara
dikkat etmeliyiz, çünkü Çok sık pişen demir tencere veya tava ile bu tür
yemekler, özellikle pişirme uzunsa, sorunlu olabilir.
Dökme demir tencere ve tava
temizliği ve bakımı için ipuçları
Sıcak ve kuru iken her zaman
eşyaları durulayın.
Temizlemek için sabun veya
ovma Seo uzmanı kullanmayın, yumuşak sünger veya kağıt
havlu kullanmak tercih edilir.
Tencere ve tavaları açıkta
tutun, böylece nem içeride birikmez, bu da paslanma riskini artırır.
Yorumlar
Yorum Gönder