Doymuş yağlar, alternatifler var mı?



Bu yazıda göreceğimiz gibi, çok fazla doymuş yağ almak uygun değildir, bu yüzden en sağlıklı yağları bilmek önemlidir.

Doymuş yağlar, alternatifler var mı?
1 Doymuş yağlar nelerdir?
2 Yağ asitleri grubunda
3 Yağ ne zaman doyurulur?
4 Doymuş yağ kaynakları
5 Yağların fonksiyonları
Doymuş yağlara 6 alternatif
Doymuş yağlar nelerdir?
Doymuş yağlar, her bir karbon Seo hizmeti  birkaç hidrojen atomuna bağlı olduğu yağlardır. Besinsel olarak, sağlığa zararlı yağlar olarak kabul edilirler çünkü aşırı tüketimi kolesterol ve trigliserit düzeylerini yükseltir.

Yağ asitleri grubunda
Palmitik asit : Hurma ve hindistancevizi yağında bulunur.
Stearik asit: Dana, kuzu eti, domuz eti, tereyağı ve hindistan cevizinde bulunur.
Butik asit: Tereyağında bulunur.
Araşidik asit: Yer fıstığı.
Yağ ne zaman doyurulur?
Doymuş yağlar diğerlerinden kolayca ayırt edilebilir çünkü oda sıcaklığında katı kalırlar, ısıtıldığında sıvılaşırlar.



Doymuş yağların kaynakları
Esas olarak hayvansal ürünlerde bulunurlar. İşte yüksek oranda içeren gıdaların bazı örnekler: Et ve et (domuz eti, kuzu, kırmızı et, sosis, tavuk derisi, sosis, hamburger, FLINT, kaz ciğeri, sütten yağ (tam yağlı süt , peynir, krem ​​...), deniz ürünleri ve kabuklular (karides, ıstakoz ve yengeç).

Sebze krallığında daha az Kurumsal Seo   . Sadece hindistan cevizi yağı, palmiye yağı ve yer fıstığı bulunur.

Fırın, endüstriyel tatlılar ve margarin de doymuş yağlara sahiptir.

Batı diyet diyet ve onun sonucu sağlık riskleri de doymuş yağ yüksek yüzdesini temsil et ve süt açısından zengindir.

Aslında, toplam yağ, günlük diyetin yaklaşık% 20-30 sini geçmeyecektir ve doymuş yağlar toplam% 5'ini geçmemelidir.

Yağ fonksiyonları
Yağlar, tüm besin gibi dolayısıyla vücutta fonksiyonları ve sağlıklı kaynaklardan elde şartıyla tüketiminin önemi var.

yağ temel işlevleri gövdesi ve ısı yalıtımı malzemeleri, enerji rezervi, hücre zarının yapısal rolü, "iyi" HDL kolesterol yüksek düzeyde korumaya yardımcı olmak ve böylece "kötü" kolesterol LDL seviyelerini kontrol vardır . yağ bir başka önemli işlevi, vitamin A, D, E ve K kan dolaşımında emilimini ve hareketliliği sağlamak için
Bunun yerine, bitkisel proteinlerin yağları yoktur ve lifler bakımından çok zengindirler, başlıca baklagiller ve tofu gibi soya Seo uzmanı  . Son olarak, balık etten daha düşük bir yağ indeksine sahiptir ve daha önce de belirttiğimiz gibi, mavi balık, çoklu doymamış yağ bakımından zengindir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

B Hücresi nedir?

Kibar bir çocuğu nasıl yetiştirebilirim?

Kewpie Bebekleri nelerdir?