Doymuş yağlar, alternatifler var mı?
Bu yazıda göreceğimiz gibi,
çok fazla doymuş yağ almak uygun değildir, bu yüzden en sağlıklı yağları bilmek
önemlidir.
Doymuş yağlar, alternatifler
var mı?
1 Doymuş yağlar nelerdir?
2 Yağ asitleri grubunda
3 Yağ ne zaman doyurulur?
4 Doymuş yağ kaynakları
5 Yağların fonksiyonları
Doymuş yağlara 6 alternatif
Doymuş yağlar nelerdir?
Doymuş yağlar, her bir karbon
Seo hizmeti birkaç hidrojen atomuna bağlı
olduğu yağlardır. Besinsel olarak, sağlığa zararlı yağlar olarak kabul
edilirler çünkü aşırı tüketimi kolesterol ve trigliserit düzeylerini yükseltir.
Yağ asitleri grubunda
Palmitik asit : Hurma ve
hindistancevizi yağında bulunur.
Stearik asit: Dana, kuzu eti,
domuz eti, tereyağı ve hindistan cevizinde bulunur.
Butik asit: Tereyağında
bulunur.
Araşidik asit: Yer fıstığı.
Yağ ne zaman doyurulur?
Doymuş yağlar diğerlerinden
kolayca ayırt edilebilir çünkü oda sıcaklığında katı kalırlar, ısıtıldığında
sıvılaşırlar.
Doymuş yağların kaynakları
Esas olarak hayvansal
ürünlerde bulunurlar. İşte yüksek oranda içeren gıdaların bazı örnekler: Et ve
et (domuz eti, kuzu, kırmızı et, sosis, tavuk derisi, sosis, hamburger, FLINT,
kaz ciğeri, sütten yağ (tam yağlı süt , peynir, krem ...), deniz ürünleri ve
kabuklular (karides, ıstakoz ve yengeç).
Sebze krallığında daha az Kurumsal Seo
. Sadece hindistan cevizi yağı, palmiye yağı ve yer fıstığı
bulunur.
Fırın, endüstriyel tatlılar
ve margarin de doymuş yağlara sahiptir.
Batı diyet diyet ve onun
sonucu sağlık riskleri de doymuş yağ yüksek yüzdesini temsil et ve süt
açısından zengindir.
Aslında, toplam yağ, günlük
diyetin yaklaşık% 20-30 sini geçmeyecektir ve doymuş yağlar toplam% 5'ini
geçmemelidir.
Yağ fonksiyonları
Yağlar, tüm besin gibi
dolayısıyla vücutta fonksiyonları ve sağlıklı kaynaklardan elde şartıyla
tüketiminin önemi var.
yağ temel işlevleri gövdesi
ve ısı yalıtımı malzemeleri, enerji rezervi, hücre zarının yapısal rolü,
"iyi" HDL kolesterol yüksek düzeyde korumaya yardımcı olmak ve
böylece "kötü" kolesterol LDL seviyelerini kontrol vardır . yağ bir
başka önemli işlevi, vitamin A, D, E ve K kan dolaşımında emilimini ve
hareketliliği sağlamak için
Bunun yerine, bitkisel
proteinlerin yağları yoktur ve lifler bakımından çok zengindirler, başlıca
baklagiller ve tofu gibi soya Seo
uzmanı . Son olarak,
balık etten daha düşük bir yağ indeksine sahiptir ve daha önce de belirttiğimiz
gibi, mavi balık, çoklu doymamış yağ bakımından zengindir.
Yorumlar
Yorum Gönder