B2 vitamini veya Riboflavin'in faydaları
Vitamin B2 veya Riboflavin
birçok özelliğe sahiptir, ancak hücresel üreme ve sağlıklı kırmızı kan
hücrelerinin üretiminde önemi nedeniyle Seo
hizmetideğerdir.
Vitamin B2 (riboflavin),
hücrelerin iç kısmına enerji sağlar ve besinlerden aldığımız yağ, karbonhidrat
ve proteinlerden enerji salınımında belirleyici olan enzimleri üretmek için
gereklidir.
Bu vitamin B2 suda çözünür
ve büyüme için hayati önem taşır ve hücre reprodüksiyonunda önemlidir ve
sağlıklı kırmızı kan hücrelerini üretmeye yardımcı olur. Ayrıca cildin,
tırnakların ve saçı iyi korur. Belleğe yardımcı olma olasılığı çok yüksektir
çünkü normal vitamin B2 veya Riboflavin seviyeleri olan yaşlı insanlar
anılarını canlı tutarlar.
Aynı zamanda solunum ve
sindirim sistemlerini oluşturan mukoza zarlarını iyi durumda tutarak bağışıklık
sistemine yardımcı olur. Ayrıca vücut, göz, ağız, dil ve vajina gibi nemli
yüzeylerin durumunu korur.
Hamilelik sırasında, B2
vitamini içeren gıdalar yemek, fetusun beyin gelişiminde kemik malformasyonu ve
bozuklukları önler. Korneaya oksijen verdiği ve bunların yorgunluğunu
dindirdiği için göze de yarar sağlar.
Vitamin B2 veya Riboflavin
eksikliği belirtileri
Adolesan, hamileler,
yaşlılar ve sporcular arasında çok yaygın olan B2 vitamini eksikliği; Ayrıca,
kontraseptifleri ve / veya antidepresanları uzun süre kullananları da etkiler.
Doktorunuza veya uzmanınıza danışın. Diyetinize kattığınız daha fazla kalori, vücudunuzda
ihtiyacınız olacak daha fazla riboflavin.
Enerji, sinirlilik ve
depresyon eksikliği hissi.
Titreme, kas zayıflığı ve
baş dönmesi.
Eksiklik oküler, bukkal ve
kutanöz bozukluklar oluşturur:
Ağız: ağız köşesinin
iltihaplanması, kuru, parlak dudaklar, dilin iltihaplanması (glossit) ve boğaz
ağrısı.
Cilt: seboreik dermatit
veya cilt hastalığına bağlı saç kaybı (alopesi)
Vitamin B2 eksikliğinin
diğer belirtileri anemi, yavaş iyileşme ve yorgunluktur.
Buna karşılık, vitamin B2
veya Riboflavin eksikliği dengesiz diyetlerin nedeni olabilir.
(Aşırı protein ya da beyaz
ekmek rafine hamur aşırı rafine gıdalar), kronik alkolizm, şeker hastalığı,
hipertiroidizm, aşırı fiziksel aktivite, ateşli uzun durumları, yapay beslenme,
stres, yoğun ısı ve bazı ilaçların kullanım durumlarında.
B2
vitamini veya Riboflavin'i nerede bulabiliriz?
Vitamin B2'yi ıspanak,
lahana ve mantar gibi maya ve sebzeler gibi doğal kaynaklarda bulabiliriz.
Kepekli un ve buğday tohumu gibi tahıllarda. Badem ve soya fasulyesi gibi
fındıklarda.
Hayvansal kökenli
gıdalarda, sığırlarda karaciğer, hindi göğsü ve domuzda. Süzme peynir, gruyere,
yoğurt ve yağsız süt gibi süt ürünlerinde bolca bulunur. Normalde endüstriyel
işlemede pirinç, makarna, ekmek ve tahıllara vitamin B2 eklenir.
B2 vitamini veya Riboflavin
olduğunu biliyor muydunuz?
A vitamini ve B1 vitamini
kullanımını artırır.
Riboflavin demirin
emilimini arttırdığı için, B2 vitamini eksikliği her zaman demir eksikliği ile
ilişkilidir.
Organik dokulardaki
zayıflık ve atoni (enerji eksikliği) durumlarında tavsiye edilir
. Diğer dış etkenlere
dirençli olmakla Seo
uzmanı, özellikle ultraviyole tarafından ışıkla kolayca yok
edilir.
B2 vitamini (riboflavin)
bakımından zengin takviyeler alındığında idrar sarı renktedir.
Herhangi bir izole edilmiş
B vitamininin kullanımının devam etmesi, B vitaminlerinin geri kalanına olan
ihtiyacımızı arttırır, bu yüzden onları aynı kompleks içinde bir araya getirmek
daha iyidir.
Yorumlar
Yorum Gönder