Azuki Özellikleri



Azuki, iyi böbrek üstü özellikleri ve sağlığımızı iyileştirmek için besin maddelerinin büyük bir katkısıyla kırmızı böbrek  Seo hizmeti  sebzelerdir.
Azuki (Vigna angularis), Doğu Asya'da, muhtemelen Çin'de, Yangtze Nehri boyunca yetişen ve özellikle Japonya'da yetişen en eski ürünlerden biridir. Akukis, Dainagon Minoka, Hikari, Erimo, Takara ve Bloodwood gibi farklı çeşitlerde bulunabilir.
Azukis fasulyeleri, küçük, yuvarlak, kırmızımsı renkli ve tatlı bir tadı vardır. Japonya'da şekerleme ürünlerinde bile kullanılıyorlar.
Azukis makrobiyotik diyetinde yaygın olarak kullanılmaktadır, çünkü bunlar en yanglı baklagillerdir.
Avrupa ve Kuzey Amerika'da nispeten kısa pişirme süresi, yaklaşık bir saat ve düşük yağ seviyesi için takdir edilmektedir.
Azuki Özellikleri
Azuki, oksidatif strese karşı korur ve çeşitli mekanizmalar ile makromoleküllerin ve hücresel organellerin zarar görmesini önler. Doğal antioksidanlara ait fenolik bileşikler, hem yenilebilir hem de yenilebilir bitki kısımlarında bulunan ikincil metabolitlerdir. Son yıllarda, özellikle azuki gibi baklagil tohumlarının fenolik bileşenlerinin değerlendirilmesinde artan bir ilgi vardır.
Günlük alımı, hemoroid, kabızlık, ülser ve asit reflüsü gibi birçok sindirim sistemi ve bağırsak yolu problemini önlemeye ve tedavi etmeye yardımcı olan diyet liflerine sahiptir. Azukis, iyi bir sindirim fonksiyonuna sahip olan en önemli sebzelerden biridir.
diyabet önleme: Bazı çalışmalarda, böylece yemeklerden sonra glukoz seviyelerinde ani azaltarak Azuki protein ekstresi, sindirim yollarında karbonhidrat emilimini azaltmak alfa-glukosidaz bağırsak inhibe ettiğini gösterir. Ek olarak, azuki protein ekstresi, postprandiyal kan şekerini önemli  Kurumsal Seo  azaltır.
Beyin fonksiyonu: Azuki'de bulunan demir, beynin doğru gelişiminde önemli bir rol oynar. Demir, kanın ve dolayısıyla beynin oksijeni beslenmesine yardımcı olur. Böylece demir, beyin sağlığı ve beyin fonksiyonları ile doğrudan ilişkilidir. Bilişsel aktiviteler beyindeki doğru kan akışıyla uyarılır ve Alzehimer veya demans gibi bilişsel bozukluklardan kaçınmak için yeni nöronal bağlantılar yaratılmasına yardımcı olur.
Azuki Pre-Menstrual Sendromu semptomlarını azaltır: Manganez, besin emilim işlevi gibi birçok hayati fonksiyon için gereklidir. Ayrıca adet öncesi belirtileri azaltır ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Düzenli olarak azuki tüketmek, kas ağrısı, anksiyete, uyku sorunu, kararsızlık ve ruh hali değişimleri gibi bazı PMS belirtilerini iyileştirmeye yardımcı olur. Bazı çalışmalar, vücutlarında daha düşük manganez düzeyine sahip kadınların, adet döneminde daha fazla ağrı ve başka ruh hali değişimleri yaşayabileceğini göstermektedir.
Güçlü kemikler ve dişler korur: Azukis, vücudumuzun doğru gelişimi için gerekli olan önemli miktarda fosfor, magnezyum, çinko, manganez ile yüklenir. Bu maddeler dişlerin ve kemiklerin sağlığında önemli bir rol oynar. Tüm bu mineraller, kemik fonksiyonlarının ve kemiklerin ve dişlerin remineralizasyonunun sağlanması ve kuvvetli kalması için gereklidir. Azukisin düzenli olarak tüketilmesi, osteoporoz, diş kaybı, diş eti problemleri ve yaşlanma ile ortaya çıkabilecek diğer kemik problemleri için iyi bir önleyici olabilir.
Folat (Vitamin B9), vücudun doğru fonksiyonlarını yerine getirmesi için gerekli olan temel vitaminlerden biridir. Yeme azuki, yüksek folat içeriğinden dolayı kalbin sağlıklı kalmasına ve en uygun şekilde çalışmasına yardımcı olur. B9 vitamini eksikliği, hastalarda koroner komplikasyon riski, kalp problemleri ve inme ile sonuçlanabilir. Azukis ayrıca kandan çıkarılmadığı takdirde atardamarlarda ciddi hasara yol açabilen öldürücü bir bileşik olan homosisteinin ortadan kaldırılmasına yardımcı olur.
Kas kütlesini geliştirmeye yardımcı olur: Protein açısından zengin gıdaların tüketimi, kas proteininin sentezinde bir artışa ve aynı zamanda, birkaç saat boyunca protein bozunmasının bastırılmasına yol açar, bu da yağsız doku oluşumuna izin verir. Amino asitlerin mevcudiyetinden ötürü, vücut sürekli olarak bir kas kaybı-kazanç durumunda dalgalanmaktadır. Birçok çalışma, daha fazla protein tüketen insanların daha fazla yağsız kas kütlesine sahip olduklarını göstermektedir.
Kilo kontrolü durumunda, bazen karbonhidratları önlemek veya Kurumsal Seo   ortadan kaldırmak gerekir, ancak sebzelerden, baklagillerden ve sebzelerden gelen karbonhidratlar da kilo kaybının ayrılmaz bir parçasıdır. Azuki'nin bir porsiyonu, önerilen günlük karbonhidrat değerinin% 43.82'sini içerir. Diyette azuki dahil vücut ağırlığını kontrol etmeye yardımcı olabilir. Çiğ sebzeler gibi pişirilmiş karbonhidratlar da düşük karbonhidratlı kilo verme diyetinde tüketilenin iyi bir kısmıdır, çünkü bu gıdalar minimum miktarda kalori ve çok fazla su ve çözünmez lif içerir.
sebzelerden karbonhidratlar daha az kalori önde olan diyetin etkisi kalori başına daha fazla besin elde tüketilen ve lif tok insanları kalmasına yardımcı olur. Bazı çalışmalar, daha fazla miktarda lif içeren gıdaların, vücut ağırlığının kontrolüne yardımcı olacak bir sonraki öğünün kalori alımını azalttığını göstermektedir.

Azuki beslenme bilgisi (80 g için)
263 Kalori.
50 g Karbonhidrat.
16 g Protein.
10 g çözünür lif.
Folik asit için günlük ihtiyaçların% 249'u.
% 38 Fosfor.
% 35 Demir.
B1 vitamininin% 30'u.
% 29 Magnezyum.
Daha az kalsiyum sağlar ve çok az yağ içerir.
Geleneksel Çin Tıbbı bize ne anlatıyor?
mallarının sayesinde gaz giderici, anti-inflamatuar ve antiemetik Sıvılar azuki Li Shizhen'in, Çin tıp tarihindeki büyük herbalists biri tarafından "Tane Kalp" denilen tükürük ve vücut, idrar söktürücü, salgılanmasını teşvik etmek.

Geleneksel Çin Tıbbı göre azuki (Ki Xiao Dou), tatlı acı ve nötr doğasıdır. Kalbe ve İnce Bağırsak Meridyenlerine (Ateş unsuru) aittir. Başlıca işlevleri, ödem hafifletmek toksinleri ortadan kaldırmak ve abse drenajı için diürez vardır. Onun temel fonksiyonlar turgor ve ödem nedeniyle rüzgar nemli, yaralar, karbonkül, akut apandisit ve karın ağrısı için yanma hissi eklem ağrıları olan beriberi nedeniyle şişmiş uzuvlar nedeniyle sarılık, koyu idrar, bulunmaktadır.

Azuki olduğunu biliyor muydun?
Azuki tam protein içerir, yani ihtiyaç duyduğumuz miktarlardaki tüm temel amino asitleri içerir. Bu, hayvansal olmayan kaynaklardan  Seo uzmanı  protein elde etmenin ilginç bir gerçektir, özellikle vejeteryan ve vejeteryan diyetlerinde ilginçtir, ancak sindirilebilirliğin, dolayısıyla bitkisel kökenli protein kullanımının daha düşük olduğu dikkate alınmalıdır.

Doğu Avrupa'da şekerle tatlandırılmış azuki fasulyesi, kek ve tatlılarda da yaygındır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

B Hücresi nedir?

Kibar bir çocuğu nasıl yetiştirebilirim?

Kewpie Bebekleri nelerdir?