Azuki Özellikleri
Azuki, iyi böbrek üstü
özellikleri ve sağlığımızı iyileştirmek için besin maddelerinin büyük bir
katkısıyla kırmızı böbrek Seo hizmeti sebzelerdir.
Azuki (Vigna angularis), Doğu
Asya'da, muhtemelen Çin'de, Yangtze Nehri boyunca yetişen ve özellikle
Japonya'da yetişen en eski ürünlerden biridir. Akukis, Dainagon Minoka, Hikari,
Erimo, Takara ve Bloodwood gibi farklı çeşitlerde bulunabilir.
Azukis fasulyeleri, küçük,
yuvarlak, kırmızımsı renkli ve tatlı bir tadı vardır. Japonya'da şekerleme
ürünlerinde bile kullanılıyorlar.
Azukis makrobiyotik diyetinde
yaygın olarak kullanılmaktadır, çünkü bunlar en yanglı baklagillerdir.
Avrupa ve Kuzey Amerika'da
nispeten kısa pişirme süresi, yaklaşık bir saat ve düşük yağ seviyesi için
takdir edilmektedir.
Azuki
Özellikleri
Azuki, oksidatif strese karşı
korur ve çeşitli mekanizmalar ile makromoleküllerin ve hücresel organellerin
zarar görmesini önler. Doğal antioksidanlara ait fenolik bileşikler, hem
yenilebilir hem de yenilebilir bitki kısımlarında bulunan ikincil
metabolitlerdir. Son yıllarda, özellikle azuki gibi baklagil tohumlarının
fenolik bileşenlerinin değerlendirilmesinde artan bir ilgi vardır.
Günlük alımı, hemoroid, kabızlık,
ülser ve asit reflüsü gibi birçok sindirim sistemi ve bağırsak yolu problemini
önlemeye ve tedavi etmeye yardımcı olan diyet liflerine sahiptir. Azukis, iyi
bir sindirim fonksiyonuna sahip olan en önemli sebzelerden biridir.
diyabet önleme: Bazı çalışmalarda,
böylece yemeklerden sonra glukoz seviyelerinde ani azaltarak Azuki protein
ekstresi, sindirim yollarında karbonhidrat emilimini azaltmak alfa-glukosidaz
bağırsak inhibe ettiğini gösterir. Ek olarak, azuki protein ekstresi,
postprandiyal kan şekerini önemli Kurumsal Seo azaltır.
Beyin fonksiyonu: Azuki'de
bulunan demir, beynin doğru gelişiminde önemli bir rol oynar. Demir, kanın ve
dolayısıyla beynin oksijeni beslenmesine yardımcı olur. Böylece demir, beyin sağlığı
ve beyin fonksiyonları ile doğrudan ilişkilidir. Bilişsel aktiviteler beyindeki
doğru kan akışıyla uyarılır ve Alzehimer veya demans gibi bilişsel
bozukluklardan kaçınmak için yeni nöronal bağlantılar yaratılmasına yardımcı
olur.
Azuki Pre-Menstrual Sendromu
semptomlarını azaltır: Manganez, besin emilim işlevi gibi birçok hayati
fonksiyon için gereklidir. Ayrıca adet öncesi belirtileri azaltır ve bağışıklık
sistemini güçlendirir. Düzenli olarak azuki tüketmek, kas ağrısı, anksiyete,
uyku sorunu, kararsızlık ve ruh hali değişimleri gibi bazı PMS belirtilerini
iyileştirmeye yardımcı olur. Bazı çalışmalar, vücutlarında daha düşük manganez
düzeyine sahip kadınların, adet döneminde daha fazla ağrı ve başka ruh hali
değişimleri yaşayabileceğini göstermektedir.
Güçlü kemikler ve dişler
korur: Azukis, vücudumuzun doğru gelişimi için gerekli olan önemli miktarda
fosfor, magnezyum, çinko, manganez ile yüklenir. Bu maddeler dişlerin ve
kemiklerin sağlığında önemli bir rol oynar. Tüm bu mineraller, kemik fonksiyonlarının
ve kemiklerin ve dişlerin remineralizasyonunun sağlanması ve kuvvetli kalması
için gereklidir. Azukisin düzenli olarak tüketilmesi, osteoporoz, diş kaybı,
diş eti problemleri ve yaşlanma ile ortaya çıkabilecek diğer kemik problemleri
için iyi bir önleyici olabilir.
Folat (Vitamin B9), vücudun
doğru fonksiyonlarını yerine getirmesi için gerekli olan temel vitaminlerden
biridir. Yeme azuki, yüksek folat içeriğinden dolayı kalbin sağlıklı kalmasına
ve en uygun şekilde çalışmasına yardımcı olur. B9 vitamini eksikliği,
hastalarda koroner komplikasyon riski, kalp problemleri ve inme ile
sonuçlanabilir. Azukis ayrıca kandan çıkarılmadığı takdirde atardamarlarda
ciddi hasara yol açabilen öldürücü bir bileşik olan homosisteinin ortadan
kaldırılmasına yardımcı olur.
Kas kütlesini geliştirmeye
yardımcı olur: Protein açısından zengin gıdaların tüketimi, kas proteininin
sentezinde bir artışa ve aynı zamanda, birkaç saat boyunca protein bozunmasının
bastırılmasına yol açar, bu da yağsız doku oluşumuna izin verir. Amino
asitlerin mevcudiyetinden ötürü, vücut sürekli olarak bir kas kaybı-kazanç
durumunda dalgalanmaktadır. Birçok çalışma, daha fazla protein tüketen
insanların daha fazla yağsız kas kütlesine sahip olduklarını göstermektedir.
Kilo kontrolü durumunda, bazen
karbonhidratları önlemek veya Kurumsal Seo ortadan kaldırmak gerekir, ancak sebzelerden,
baklagillerden ve sebzelerden gelen karbonhidratlar da kilo kaybının ayrılmaz
bir parçasıdır. Azuki'nin bir porsiyonu, önerilen günlük karbonhidrat
değerinin% 43.82'sini içerir. Diyette azuki dahil vücut ağırlığını kontrol
etmeye yardımcı olabilir. Çiğ sebzeler gibi pişirilmiş karbonhidratlar da düşük
karbonhidratlı kilo verme diyetinde tüketilenin iyi bir kısmıdır, çünkü bu
gıdalar minimum miktarda kalori ve çok fazla su ve çözünmez lif içerir.
sebzelerden karbonhidratlar
daha az kalori önde olan diyetin etkisi kalori başına daha fazla besin elde
tüketilen ve lif tok insanları kalmasına yardımcı olur. Bazı çalışmalar, daha
fazla miktarda lif içeren gıdaların, vücut ağırlığının kontrolüne yardımcı
olacak bir sonraki öğünün kalori alımını azalttığını göstermektedir.
Azuki beslenme bilgisi (80 g
için)
263 Kalori.
50 g Karbonhidrat.
16 g Protein.
10 g çözünür lif.
Folik asit için günlük
ihtiyaçların% 249'u.
% 38 Fosfor.
% 35 Demir.
B1 vitamininin% 30'u.
% 29 Magnezyum.
Daha az kalsiyum sağlar ve
çok az yağ içerir.
Geleneksel
Çin Tıbbı bize ne anlatıyor?
mallarının sayesinde gaz
giderici, anti-inflamatuar ve antiemetik Sıvılar azuki Li Shizhen'in, Çin tıp
tarihindeki büyük herbalists biri tarafından "Tane Kalp" denilen
tükürük ve vücut, idrar söktürücü, salgılanmasını teşvik etmek.
Geleneksel Çin Tıbbı göre
azuki (Ki Xiao Dou), tatlı acı ve nötr doğasıdır. Kalbe ve İnce Bağırsak
Meridyenlerine (Ateş unsuru) aittir. Başlıca işlevleri, ödem hafifletmek
toksinleri ortadan kaldırmak ve abse drenajı için diürez vardır. Onun temel
fonksiyonlar turgor ve ödem nedeniyle rüzgar nemli, yaralar, karbonkül, akut
apandisit ve karın ağrısı için yanma hissi eklem ağrıları olan beriberi
nedeniyle şişmiş uzuvlar nedeniyle sarılık, koyu idrar, bulunmaktadır.
Azuki olduğunu biliyor
muydun?
Azuki tam protein içerir,
yani ihtiyaç duyduğumuz miktarlardaki tüm temel amino asitleri içerir. Bu,
hayvansal olmayan kaynaklardan Seo uzmanı protein elde etmenin ilginç bir gerçektir,
özellikle vejeteryan ve vejeteryan diyetlerinde ilginçtir, ancak
sindirilebilirliğin, dolayısıyla bitkisel kökenli protein kullanımının daha
düşük olduğu dikkate alınmalıdır.
Doğu Avrupa'da şekerle
tatlandırılmış azuki fasulyesi, kek ve tatlılarda da yaygındır.
Yorumlar
Yorum Gönder